cursuri formare mediere

Learning Mediation Training

0722.351.924, 0726.087.904

Neutru

O persoana care faciliteaza un proces ADR, inclusiv mediere, facilitare, conciliere sau arbitraj.

Negociere

Un proces prin care partile disputante incearca sa gaseasca o solutie fara implicarea unei a treia parti precum mediatorul, arbitrul sau facilitatorul.

Medierea în cauzele penale

Medierea poate fi utilizata pentru rezolvarea cauzelor penale care privesc infractiuni pentru care, potrivit legii, retragerea plangerii prealabile sau impacarea partilor inlatura raspunderea penala. Nici persoana vatamata si nici faptuitorul nu pot fi constransi sa accepte procedura medierii. In cauzele penale medierea trebuie sa se desfasoare astfel incat sa fie garantat dreptul fiecarei parti la asistenta juridica si, daca este cazul, la serviciile unui interpret.

Mediere familiala

Pot fi rezolvate prin mediere neintelegerile dintre soti privind continuarea casatoriei, exercitiul drepturilor parintesti, stabilirea domiciliului copiilor, contributia parintilor la intretinerea copiilor, precum si orice alte neintelegeri care apar in raporturile dintre soti cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii. Mediatorul va veghea ca rezultatul medierii sa nu contravina interesului superior al copilului, va incuraja parintii sa se concentreze in primul rand asupra nevoilor copilului, iar asumarea responsabilitatii parintesti, separatia in fapt sau divortul sa nu impieteze asupra cresterii si dezvoltarii acestuia.

Mediere comerciala

Medierea utilizata pentru solutioarea disputelor comerciale.

Mediere

Medierea reprezinta o modalitate de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate in calitate de mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate, confidentialitate si avand liberul consimtamant al partilor.

Mediator

Un profesionist neutru fata de parti care faciliteaza într-un mediu confidential negocierile dintre ele. Mediatorul nu are puterea de a impune o solutie - partile sunt cele care au controlul rezultatului medierii. Mediatorul are o pregatire specializata care se bazeaza pe studiul conflictului, comunicarii, negocierii, tehnicilor si tacticilor de mediere, cadrul legal al medierii si pe dezvoltarea de abilitatilor de mediator.

Alternative Dispute Resolution (ADR)

O serie de proceduri pentru solutionarea sau rezolvarea disputelor care reprezinta alternative fata de procesul judiciar din cadrul instantelor de judecata. De multe ori, procedurile ADR presupun implicarea unei persoane neutre si impartiale fata de partile implicate.

Fondatori

Ignat & Ignat Formator mediere: Claudiu Ignat

Carti

Ghid de mediere Modalităţi alternative de soluţionare a conflictelor(ADR) Medierea - Standarde și proceduri Revista Medierea - Nr. 1/2010 Ghid de negociere

Parteneri

  • PARTENER
  • Baroul Dolj
  • cmediere.ro
  • unmr.ro
  • juridice.ro
  • lexignat.ro
  • World's Leading Mediation Information Site
  • editurauniversitara.ro
  • ujmag.ro